Escultura Salt
Catalan Spanish    

Facebook Facebook Instagram
Mes anterior Dia anterior Dia següent Mes següent
Vista mensual Vista setmanal Veure Avui Cercar Anar a un mes

Jornada acadèmica del Dia d’Europa

Editar
Divendres 05 Maig 2017Visites : 296

Divendres 5 de maig, els estudiants de 1r de Batxillerat de quatre Instituts de les comarques gironines celebren la 8a “Jornada acadèmica del Dia d’Europa”. Des de fa setmanes treballen en el campus virtual filo.segirones.cat/dde17 sobre la temàtica d’enguany: “Units en la diversitat. Cultures a Europa”. La 8a edició de la Jornada “Dia d’Europa” reunirà 170 batxillers divendres.

El programa inclou debats intercentres, presentació d’audiovisuals i comunicacions d’alumnes, una conferència i actuacions musicals. El programa es desenvolupa a l’Auditori de la Factoria Cultural Coma Cros, a Salt, i persegueix l’aprofundiment en una qüestió central: la diversitat és un fet, però ¿és bona? Cal amargar-la? O potser afavorir-la?

S’hi debatrà sobre la cultura pròpia, les llengües, els moviments migratoris o els diferents etnocentrismes que experimentem. Els estudiants porten setmanes treballant-ho tan des d’una perspectiva filosòfica o ètica com també política i social. A cada Institut s’han analitzat audiovisuals, realitzat seminaris, elaborat comunicacions, etc.

El divendres 5, després del visionat del recent documental “L’auberge européenne” (que s’estrena ara subtitulat en català), i que recull l’experiència de deu universitaris francesos – cinc noies i cinc nois – que presenten una de les seves setmanes a deu llocs diferents d’Europa amb motiu d’una beca Erasmus, es plantejarà un fòrum de debat amb 12 equips d’alumnes de diferents centres, al voltant de tres eixos: a) “Marxo”, i diuen que altres pensen i senten diferent; b) “Sóc”: porto la meva cultura i tradicions; i c) “Reptes”: és possible viure “units en la diversitat”?

A la segona part, a més dels guardons a les millors comunicacions d’alumnes, es compta amb una conferència impartida pel prof. Miquel Àngel Essomba (Comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona) amb el títol “Diversitat: realitat, principi o projecte”.

Aquesta iniciativa sorgeix d’un Grup de treball de professors de Filosofia, amb el suport de l’Oficina “Europe Direct”, el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Salt i de diverses cases editorials.

Enrere