Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube
Mida del text:
CIUTADANIA I INTERCULTURALITAT

Atencions personalitzades
Al servei d’acollida i ciutadania, situat a Mas Mota, s’atén a totes les persones que passen pel servei. Les informem i orientem, i en alguns casos les derivem a serveis i recursos que puguin adequar-se a les seves necessitats.

Diversitat Religiosa
Salt és un municipi divers i aquesta diversitat es tradueix també en el fet religiós . A banda de la religió catòlica , darrerament han aparegut noves confessions ( musulmana, sikj , evangèlica , evangelista , ortodoxa , budista , etc.) que també requereixen una atenció específica per poder afrontar els nous reptes i les noves demandes que planteja la nova societat d'acollida . En aquest sentit des de l'àrea d'Integració i Convivència es treballa en dos eixos de treball :

  1. Pel diàleg interreligiós.
    • Des de fa alguns anys, concretament des de l'any 2009, funciona regularment la mesa de diàleg interreligiós que te com a objectiu principal fomentar el diàleg , el respecte i el coneixement respecte les diferents sensibilitats religioses existents en el municipi.

      Enguany s'ha iniciat un nou programa pel foment del diàleg interreligiós a través del projecte de parelles lingüístiques interreligióses, que consisteix en organitzar parelles de diferents confessions a partir d'un interès comú i compartit que es el coneixement de la llengua catalana. En aquest 2015 s'han dinamitzat 20 parelles amb un resultat molt satisfactori no només per la millora en el coneixement del català sinó que també ha servit per establir vincles amb persones que difícilment haguessin coincidit sense aquest programa . Aquest projecte forma part d'un partenariat entre l'àrea d’Integració i Convivència , el Consorci de Normalització Lingüística i la Direcció General d'Afers Religiosos.

  2. La intermediació respecte aquelles demandes que afecten l'ús de l'espai i dels equipaments públics . En aquest sentit es treballa per donar suport a aquelles entitats religioses que es volen donar d'alta com a activitats religiosa a través del lloguer o la compra d'un local per exercir de centre de culte religiós , o bé per intermediar amb les diferents àrees de l'administració quan es requereix un equipament públic per dur a terme una celebració de caràcter religiós. 

Accions des d’Espais de Relació Quotidiana
Treballem amb comerços que col·laboren amb nosaltres per tal d’informar correctament a la gent i tallar informacions equivocades o rumors.

Formacions
Una de les característiques del nostre model es basa en entendre que tots els serveis són universals i normalitzadors. És a dir, que té dret a accedir-hi i a tothom se l’atén als mateixos llocs, sense fer cues separades per llengua, per exemple, sense crear sistemes paral·lels. Això requereix que els ciutadans estiguin capacitats per funcionar autònomament i també que les persones que treballen atenent a persones tinguin uns mínims coneixements sobre comunicació intercultural, prejudicis i estereotips, i potser alguna noció d’estrangeria. Conèixer a la població a qui s’atén és una obligació per tal de prestar un bon servei. En aquest sentit, des del servei d’acollida i ciutadania fem cursos i formacions adaptades a les necessitats dels diferents col·lectius professionals.

Servei de Traducció