Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube
Mida del text:

 

Premis 3 de març
Fills Predilectes de Salt
Premis Tres de Març

Els premis Tres de Març es van crear l'any 1988, quan es van aprovar les bases de la convocatòria. A partir de 1989, es concedeixen cada any a les persones i entitats que han treballat més per Salt, per la seva gent i pel seu entorn. El 2004 es van modificar les bases del premi amb la creació d'un jurat que substituïa la Comissió que fins ara era l'encarregada de concedir els premis.

El jurat és presidit per l'alcalde i com a vocals té el regidor de Cultura, un representant de cada grup municipal i quatre representants més triats entre els guardonats amb el premi el darrers deu anys, a més dels fills predilectes de la vila.

El jurat elabora una proposta motivada de les persones o entitats a premiar, que seran guardonades per acord del Ple municipal.

       

Persones

Entitats

1989 Ramon Pararols (en reconeixement per la seva col·laboració en diferents entitats) La Farga (en reconeixement de la seva tasca informativa local durant 10 anys)
1990 Sebastià Parra (per la seva lluita per assolir el reconeixement de l'Escola d'Adults de Salt com a centre de formació permanent) Salt Sardanista (per la seva trajectòria de 10 anys en la promoció de l'activitat sardanística i les tradicions populars)
1991 Rosa Maria Puig (en l'any de la seva jubilació, per la seva dedicació a l'ensenyament d'infants deficients sensorials i la seva col·laboració ciutadana) Talleret de Salt (per la seva trajectòria teatral lligada a Salt des de "Can Panxut" i la seva projecció i difusió del nom de Salt arreu del país)
1992 Rosa Ripoll i Joan Feixas (per la seva tasca de manteniment de les tradicions catalanes dins de Salt Sardanista) Agrup. Escolta Sant Cugat (per la seva tasca de 30 anys d'arrelament a la cultura i la llengua catalanes)
1993 Emili Crous (per la seva col·laboració en diferents entitats) Com. Agerm. Salt-Quilalí (pel seu treball de solidaritat amb el Tercer Món)
1994 Germana Antònia Santcliment (per la seva tasca pedagògica al col·legi de les Dominiques i pel seu treball social). Amics de les Deveses (per la seva tasca de recuperació i conservació dels espais naturals del poble)
1995 Marta Font (per la seva tasca de participació ciutadana i dinamització artística) Càritas de Salt (per la seva tasca de prestació de serveis a la comunitat)
1996 Lluís Molins i Mateu (per la seva tasca docent al front de l'Escola Municipal de Belles Arts i el seu treball com a artista i i treballador de l'Ajuntament de Salt) Casal de Jubilats (pel seu traball en activitats culturals, esportives i socials i pel seu paper com a espai de relació entre joves i grans)
1997 Manuel Ros (per la seva col·laboració en diferents entitats) Les Vetes (per la seva tasca en el camp de l'assistència a persones de la tercera edat)
1998 Domingo Bosch (a títol pòstum, per la seva tasca com a regidor i membre del Consell Municipal de Salt i d'altres entitats) Marrecs de Salt (pel seu treball en el món casteller) pdf
1999 Carme Gamell i Triola (per la seva col·laboració en tota mena d'iniciatives culturals i socials) Agrup. Teatral E.S.T.I.L. (per la seva llarga trajectòria en el camp teatral: des del 1956 al 1963 a redòs del Patronat Parroquial i més tard a partir de la seva represa el 1992)
2000 Ramon Torramadé i Garcia (per la seva participació ciutadana en diferents entitats) Grup de teatre El Safareig (pel seu treball en el camp teatral)
2001 Marcel Rodríguez i Bramón (per la seva col·laboració dins entitats com: Amics dels gegants, Comissió de Reis... Escola d'Adults de Salt: 25è aniversari (pel seu treball en el camp de l'alfabetització i formació d'adults) pdf1 | pdf2
2002 Mn. Àngel Caldas i Bosch (per la seva tasca pastoral i social) Diables d'en Pere Botero (per la seva col·laboració en activitats lúdiques i culturals)
2003 Pili Fernàndez (per la seva tasca a Ràdio Salt i en el món de l'esport) Amics dels Gegants (per la seva tasca de cinquanta anys de gegants a la vila)
2004 Sor Clara Villoslada (per la seva tasca humanitària) Agrupació Fotogràfica de Salt (per la seva tasca cultural
2005 Ferran Màrquez i Morgade (per la seva col·laboració en diferents entitats i associacions) Coral Rossinyol i Alimara: 15è aniversari (per la seva tasca de foment de la música coral en nens i joves) (web)
2006 Josep Ventura i Josep Paulí (pel seu treball cívic, social i cultural) Els Infants Valents (Associació per la mainada amb minusvalidesa) [Més informació]
2007 Jordi Gispert (per ser un referent en el panorama artístic saltenc)

La Xarxa de Salt (per la seva dedicació als espectacles infantils)

Menció especial del jurat: Bar La Bodega (per la seva contribució a la vida associativa)

2008 Guillem Terribas (pel seu paper d'activista cultural) Comissió de Reis (en reconeixement al seu treball desinteressat per portar il·lusió als més petits)
2009 Marcel·la Tubert (pel seu treball i el seu compromís amb les activitats culturals i socials de la vila) Ràdio Salt (per la seva trajectòria al llarg dels darrers 25 anys i el seu treball sociocultural al poble)
2010 Joan Canals i Teresa Moré (pel seu treball i dedicació personal al poble de Salt)  
2011 Carme Bover (per la seva tasca a la Biblioteca Municipal i pel seu compromís social i de servei a la cultura) Coral Tribana (per la seva empenta i la seva dedicació altruista envers el poble)
2012 Salvador Sunyer i Bover (per la seva tasca al capdavant de Temporada Alta ) Coral Sant Jaume (pels seus quaranta anys de bona feina. )
2013 Miquel Casellas i Casals (pel seu treball i dedicació personal al poble) Les Cuineres de Salt (per la seva tasca "desinteressada" en l'àmbit del foment dels valors de la cuina tradicional saltenca)
2014 Montserrat Agell per la seva dedicació a Salt, especialment per la seva tasca a les entitats Oncolliga Girona i l'Hospitalitat Mare de Déu de Lourdes i per la seva implicació en la promoció del teixit comercial saltenc. Coro Rociero Duendes del Camino per la seva tasca en la difusió i integració de la cultura andalusa i especialment de la seva música al nostre poble
2015 Jaume Puebla, Pel treball i la dedicació personal de Jaume Puebla al poble de Salt en el seu vesant de mestre artesà de la cistelleria, la consolidació de la Fira del Cistell de la vila i per la seva tasca de promoció del teixit comercial saltenc. Kinbedeball per reconèixer els divuit anys de dedicació a la difusió dels balls tradicionals i la seva col·laboració en la majoria de les activitats festives que es fan al municipi.