Escultura Salt
Catalan English French German Spanish    

Facebook Flickr Facebook You tube You tube
Mida del text:
PAES

Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local (PAES)

El dia 24 de febrer de 2012 Salt va signar el Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local i va esdevenir un més dels més de 4.800 municipis europeus que s’hi han adherit.

Aquest Pacte és una iniciativa europea, impulsada a les comarques gironines per la Diputació de Girona i el CILMA. Amb la seva signatura, Salt es compromet, per a l’any 2020, a reduir un 20% les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

       

Per tal d’assolir aquest objectiu tan ambiciós, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Girona i el CILMA, està redactant el Pla d’acció d’energia sostenible (PAES). El PAES inclourà un inventari de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle del municipi i definirà les accions necessàries per tal d’assolir els objectius.

Les accions se centraran, principalment, a millorar l’eficiència energètica dels edificis públics, l’enllumenat públic, la producció d’energia renovable al municipi, així com en actuacions concretes per disminuir el consum de combustibles associats al transport. 

Així mateix, també caldrà tenir en compte l’àmbit domèstic i el sector serveis. És aquí on la ciutadania i les empreses hauran de tenir un paper molt important, tant en el canvi d’hàbits com en les petites accions que poden millorar l’eficiència energètica de la seva llar i en els seus negocis.

En el transcurs de la redacció del document es faran sessions de participació adreçades als diferents sectors del municipi i al conjunt de la ciutadania.

Per a més informació, podeu consultar:

  • Diputació de Girona / Pacte d'alcaldes per una energia sostenible

  • Covenant of Mayors