El passat mes de maig, des de diferents àrees de l’Ajuntament de Salt es va participar a la convocatòria de la Generalitat de Catalunya per optar a les ajudes de rehabilitació finançades per la Unió Europea i vinculades al Fons Next Generation EU. L’objecte d’aquest programa és el finançament, que pot arribar a ser del 100%, de la realització d’obres de rehabilitació en edificis d’ús principalment residencial que obtinguin una millora acreditada de l’eficiència energètica. Aquesta millora està previst que permeti estalviar entre un 45 i un 60% de la despesa energètica dels habitatges.

El resultat d’aquesta participació ha estat la concessió d’una important subvenció que ens ha d’ajudar a rehabilitar una part del parc d’habitatges del nostre municipi tot millorant-ne la seva qualificació energètica.

En el projecte presentat a la Generalitat de Catalunya, les diferents àrees de l’Ajuntament varen optar per delimitar un entorn residencial ampli que permeti a la majoria dels edificis i comunitats del municipi optar a la subvenció. En aquest sentit, les comunitats de propietaris que tinguin interès a participar de la subvenció poden adreçar-se a l’Oficina Local d’Habitatge, situada al C/Doctor Ferran 7, Baixos, que els assessorarà i els informarà dels tràmits a seguir per optar-hi.