CIUTAT AGERMANDA DE : LINGEN

Lingen (Ems) és una ciutat habitable i, sobretot, estimable, situada al nord-oest de la Baixa Saxònia, a la frontera amb els Països Baixos. Amb més de 57.000 habitants, és la ciutat més gran del districte d’Emsland i forma el centre econòmic i cultural de la regió. La història de la ciutat es remunta a més de mil anys fins a l’any 975, quan es menciona “Liinga” per primera vegada. Aquí van governar més de vint sobirans: de vegades eren els prussians, de vegades els taronges o els espanyols els que lluitaven pels drets de la ciutat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Descens en piragua pel riu

La llarga història de la ciutat es reflecteix en nombrosos edificis històrics del centre de la ciutat: l’ajuntament històric del segle XVI i la plaça del mercat amb les seves cases de la ciutat, l’antiga oficina de correus de 1653, la plaça de la universitat amb la casa dels professors de 1697 i l’antiga escola jueva valen la pena visitar-la.

Més de 3.700 empreses d’una àmplia varietat d’indústries configuren l’estructura econòmica, asseguren una sòlida fortalesa financera per al municipi i ofereixen molts llocs de treball als ciutadans. Les bases d’aquest excel·lent desenvolupament de la ciutat es van establir als passadissos de l’antiga estació de reparació de ferrocarrils. A partir d’aquí va començar el seu primer repunt econòmic. Durant molts anys, el ferrocarril va ser l’empresari més gran de Lingen i en els seus moments més àlgids hi treballaven més de 2.000 persones. Avui, el Campus Lingen de la Universitat de Ciències Aplicades Osnabrück, amb més de 2.300 estudiants, es troba a les sales I i II.

Ajuntament de Lingen

Lingen també té molt a oferir culturalment. L’EmslandArena i l’Emslandhallen són llocs habituals per a grans concerts, espectacles en directe, esdeveniments esportius i fires comercials. Artistes nacionals i internacionals es donen la mà aquí. El centre infantil, juvenil i cultural “Alter Schlachthof”, el Centre Pedagògic del Teatre (TPZ) i el Museu Emsland són només alguns dels llocs que configuren la vida cultural a Lingen. Amb el TPZ, Lingen també és el lloc de naixement del Festival Mundial de Teatre Infantil: el primer festival mundial de teatre infantil per a nens. Viatja arreu del món i té lloc a Lingen cada quatre anys. Un altre aspecte destacat del calendari d’esdeveniments de Lingen és el Kivelingsfest, un “espectacle medieval” i un festival folklòric històric que se celebra cada tres anys a Whitsun.

Marktplatz Helmut Kramer
Wasserturm Lingen
Kivelingsfest Stadt Lingen

Lingen, però, també és una “natura pura”: innombrables oportunitats d’oci a la terra i a l’aigua de l’Ems atrauen milers de turistes a la regió cada any. Excursionistes, ciclistes, pilots i aficionats als esports aquàtics obtenen els seus diners a Lingen.

L’alcalde de Lingen (Ems) és Dieter Krone.

L’associació de la ciutat amb Salt es va iniciar el febrer de 1998.


COM CONTACTAR AMB LINGEN

Ciutat de Lingen (Ems)
Elisabethstrasse 14-16
49808 Lingen (Ems)
Tel. +49 591 9144 0
Envia un correu electrònic a info@lingen.de
Pàgina web municipal: www.lingen.de