CIUTAT AGERMANDA DE : LINGEN

Lingen (Ems) és una ciutat habitable i, sobretot, estimable, situada al nord-oest de la Baixa Saxònia, a la frontera amb els Països Baixos. Amb més de 57.000 habitants, és la ciutat més gran del districte d’Emsland i forma el centre econòmic i cultural de la regió. La història de la ciutat es remunta a més de mil anys fins a l’any 975, quan es menciona “Liinga” per primera vegada. Aquí van governar més de vint sobirans: de vegades eren els prussians, de vegades els taronges o els espanyols els que lluitaven pels drets de la ciutat.

La llarga història de la ciutat es reflecteix en nombrosos edificis històrics del centre de la ciutat: l’ajuntament històric del segle XVI i la plaça del mercat amb les seves cases de la ciutat, l’antiga oficina de correus de 1653, la plaça de la universitat amb la casa dels professors de 1697 i l’antiga escola jueva valen la pena visitar-la.

Més de 3.700 empreses d’una àmplia varietat d’indústries configuren l’estructura econòmica, asseguren una sòlida fortalesa financera per al municipi i ofereixen molts llocs de treball als ciutadans. Les bases d’aquest excel·lent desenvolupament de la ciutat es van establir als passadissos de l’antiga estació de reparació de ferrocarrils. A partir d’aquí va començar el seu primer repunt econòmic. Durant molts anys, el ferrocarril va ser l’empresari més gran de Lingen i en els seus moments més àlgids hi treballaven més de 2.000 persones. Avui, el Campus Lingen de la Universitat de Ciències Aplicades Osnabrück, amb més de 2.300 estudiants, es troba a les sales I i II.

Lingen també té molt a oferir culturalment. L’EmslandArena i l’Emslandhallen són llocs habituals per a grans concerts, espectacles en directe, esdeveniments esportius i fires comercials. Artistes nacionals i internacionals es donen la mà aquí. El centre infantil, juvenil i cultural “Alter Schlachthof”, el Centre Pedagògic del Teatre (TPZ) i el Museu Emsland són només alguns dels llocs que configuren la vida cultural a Lingen. Amb el TPZ, Lingen també és el lloc de naixement del Festival Mundial de Teatre Infantil: el primer festival mundial de teatre infantil per a nens. Viatja arreu del món i té lloc a Lingen cada quatre anys. Un altre aspecte destacat del calendari d’esdeveniments de Lingen és el Kivelingsfest, un “espectacle medieval” i un festival folklòric històric que se celebra cada tres anys a Whitsun.

Lingen, però, també és una “natura pura”: innombrables oportunitats d’oci a la terra i a l’aigua de l’Ems atrauen milers de turistes a la regió cada any. Excursionistes, ciclistes, pilots i aficionats als esports aquàtics obtenen els seus diners a Lingen.

L’alcalde de Lingen (Ems) és Dieter Krone.

L’associació de la ciutat amb Salt es va iniciar el febrer de 1998.


COM CONTACTAR AMB LINGEN

Ciutat de Lingen (Ems)
Elisabethstrasse 14-16
49808 Lingen (Ems)
Tel. +49 591 9144 0
Envia un correu electrònic a info@lingen.de
Pàgina web municipal: www.lingen.de