FESTES I ENTITATS

Des de l’àrea de Festes de l’Ajuntament de Salt portem a terme tres tasques bàsiques:

1. Organitzar i/o col·laborar en l’organització de les FESTES POPULARS de Salt.

2. Autoritzar i col·laborar en l’organització d’ESDEVENIMENTS FESTIUS realitzats a la via pública i CESSIÓ DE MATERIAL disponible per poder-los celebrar.

3. Gestionar el REGISTRE MUNICIPAL D’ENTITATS.

1.- FESTES POPULARS DE SALT

La Festa Major
Es celebra entre la tercera i la quarta setmana de juliol, amb motiu de la celebració de Sant Jaume, patró de la nostra vila, que és el dia 25 de juliol. Des de l’any 2018 la festa s’organitza íntegrament des de l’àrea de Festes.

És sense cap mena de dubte l’esdeveniment amb més projecció cap a l’exterior i de més interès per als Saltencs i Saltenques.

En destaca sobretot l’activitat musical a l’Era de Cal Cigarro, amb música per petits, joves i grans, i amb les ja tradicionals barraques de festa major que s’hi instal·len, gestionades per a les entitats saltenques que ho sol·liciten.

Un altre esdeveniment consolidat a la Festa Major són els tradicionals sopars de carrer, que s’organitzen als diferents carrers de la vila, i els actes de festa major de les entitats, que s’organitzen als diferents barris del municipi.

I com a tota festa major no pot faltar el pregó, ni els gegants, ni les cercaviles, ni els castellers amb els Marrecs de Salt.

La Cavalcada de Reis
Es celebra cada any el 5 de gener. Com a actes previs a la Cavalcada, el mateix dia 5 de gener, les famílies i amics poden gaudir del Campament Reial, on a través de diferents activitats que s’organitzen a la Pista Poliesportiva, els nens i nenes del municipi poden fer-se una fotografia amb el seu Rei preferit i donar la seva carta amb els seus desitjos als patges que els acompanyen.

Els dies previs a la cavalcada, el municipi de Salt ja es prepara amb la desitjada visita de l’emissària reial, la Princesa Samarcanda, que passa per diferents llocs i dies per anar rebent les primeres cartes dels infants de Salt.

L’arribada dels Reis de Salt l’organitza la Comissió de Festes de Salt, conjuntament amb altres entitats Saltenques i la col·laboració de l’Ajuntament de Salt.

El Carnestoltes de Salt
Es celebra el cap de setmana anterior al Carnestoltes oficial (que es celebra set setmanes després de la primera lluna plena, passat el solstici d’hivern, que precedeix a la quaresma) i engloba diferents activitats: concentració de carrosses i comparses distribuïdes en dues rues: la curta i la llarga i animació infantil amb un grup musical a la Pista Poliesportiva Municipal.
El carnestoltes l’Organitza l’Ajuntament de Salt en col·laboració amb la Comissió de Festes i altres entitats del municipi.

Altres festes populars
A Salt l’activitat no s’atura mai, i les entitats municipals organitzen diferents actes i festes al municipi com per exemple les festes de carrers i de barris, les actuacions castelleres, les trobades geganteres, les festes del comerç de Salt i altres esdeveniments singulars arrelats al municipi de Salt on l’Ajuntament hi col·labora amb la cessió d’equipaments, materials i espais.

2-AUTORITZACIÓ I COL·LABORACIÓ PER A LA REALITZACIÓ D’ACTIVITATS

Des de l’Ajuntament de Salt es vol donar suport a les entitats de la ciutat inscrites en el Registre Municipal d’Entitats a través de la cessió de recursos per a la realització de les activitats que organitzen.

Per a aquest motiu es poden cedir el materials següents:
• Taules
• cadires
• Tanques perimetrals
• Tarimes de fusta
• Equips de So de petit format
• Suport a les tasques que desenvolupen les entitats
• Difusió dels actes organitzats per les entitats a través del mitjans municipals i xarxes socials

Per poder portar a terme les cessions de material cal fer-nos arribar les següents sol·licituds segons procedeixi:

Sol·licitud d’autorització d’actes i préstec d’equipaments

Sol·licitud d’autorització d’acte per la Festa Major
Sol·licitud d’autorització de sopar per la Festa Major

Festes