La Directiva europea 22/49/CE té per objecte establir un enfocament comú destinat a evitar, prevenir o reduir amb caràcter prioritari els efectes nocius, incloent-hi les molèsties, de l’exposició al soroll ambiental. Per tal de portar a terme aquest objectiu, la normativa introdueix els Mapes Estratègics de Soroll (MES) com a eina per a l’elaboració de plans d’acció (PA) per a la millora i recuperació de la qualitat acústica on sigui necessari i mantenir-la als llocs en els quals ja sigui satisfactòria.

Els Mapes Estratègics de Soroll són estudis obligats per Directiva europea que s’han d’elaborar cada 5 anys en totes les grans aglomeracions dels estats membres i són eines que mostren l’exposició al soroll de la ciutadania en diferents zones. Catalunya té declarades vuit aglomeracions supramunicipals de més de 100.000 habitants entre les quals es troba l’aglomeració del Gironès que inclou els municipis de Girona i Salt i que mostren la població exposada a diferents nivells acústics.

En data 30 d’octubre de 2024, es va publicar al DOGC l’aprovació definitiva del mapa estratègic de l’aglomeració del Gironès corresponent a la fase 4 (2022.2027) en base al qual, l’Ajuntament de Salt redactarà el Pla d’Acció de la Fase 4 per a la millora de la qualitat acústica del municipi, tal com ja es va fer a la Fase 3.

Per tal que la ciutadania de Salt pugui col·laborar i plantejar propostes d’acció de millora i reducció de la contaminació per aquesta nova fase, es realitzarà un procés de consulta prèvia a la redacció del Pla d’Acció de la fase IV. Per poder participar, cal omplir aquest formulari.

Per a participar-hi aportant propostes d’acció només cal omplir aquest formulari.

Proposta d’acció de millora i reducció de la contaminació acústica al territori Consulta pública prèvia a la redacció del Pla d’Acció per la reducció de la contaminació acústica.

    Enllaços relacionats: